Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δευτέρα 20 έως Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 // Μέγαρο Μουσικής Αθηνών // Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Μετά το περσινό επιτυχημένο Masterclass, η διεθνούς φήμης σοπράνο και υπότροφος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Χριστίνα Πουλίτση επανέρχεται προσφέροντας ένα Masterclass για νέες και νέους λυρικούς καλλιτέχνες ή σπουδαστές. Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι και τις 23 Μαΐου 2024, ώρες 16:00 –20:00, στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου στο Μέγαρο. Στο πιάνο, ο εξαιρετικός Δημήτρης Βεζύρογλου.

Η ηλεκτρονική φόρμα για την αίτηση συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 3 Μαΐου.

Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα διδαχθούν από την Χριστίνα Πουλίτση σε δύο μαθήματα διάρκειας 30 λεπτών το καθένα (πρώτη ομάδα: Δευτέρα 20/5 και Τρίτη 21/5, δεύτερη ομάδα: Τετάρτη 22/5 και Πέμπτη 23/5). Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τα μαθήματα των υπολοίπων σπουδαστών.

Θα διδαχθούν δύο άριες της επιλογής τους τις οποίες θα παρουσιάσουν στη συνέχεια ενώπιον κοινού, στις συναυλίες που θα ακολουθήσουν, την Τρίτη 21 και την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 21:00. Η διδασκαλία θα εστιάσει στην τεχνική του τραγουδιού, η οποία αποτελεί την ασφαλή βάση και προϋπόθεση κάθε ερμηνείας, εμβαθύνοντας σε ζητήματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι νέοι λυρικοί καλλιτέχνες, άντρες και γυναίκες, επιπέδου τουλάχιστον Α΄ Ανωτέρας, θα πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι τις 22 Απριλίου την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής επισυνάπτοντας ένα link με βιντεοσκόπηση μίας άριας της επιλογής τους, καθώς επίσης και ένα σύντομο βιογραφικό. Όσοι επιλεγούν να συμμετέχουν στο masterclass θα κληθούν να προετοιμάσουν μία άρια του Μότσαρτ και δύο ακόμη της επιλογής τους από το ιταλικό, το γαλλικό ή το γερμανικό ρεπερτόριο.

Φόρμα συμμετοχής: Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με την Χριστίνα Πουλίτση

Κόστος συμμετοχής:

Ενεργοί συμμετέχοντες: 160 ευρώ
Ακροατές: 30 ευρώ ανά ημέρα
Συναυλίες: Ελεύθερη είσοδος 

Πληροφορίες:
Γραμματεία Δ.Σ. ΣΦΜ
Τηλ. 2107282 566, 567
Μ. [email protected]

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΤΣΗ

Η σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παν/μιο Τεχνών του Βερολίνου (με την Υποτροφία Μαρία Κάλλας και την Υποτροφία Αλ. Τριάντη) και κέρδισε το α’ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Νίκο Ντόσταλ (Βιέννη). Συγκαταλέγεται στις καλύτερες ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της Νύχτας (Ο μαγικός αυλός), ένα ρόλο τον οποίο έχει τραγουδήσει στα πιο σπουδαία θέατρα του κόσμου. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Ζούμπιν Μέτα και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, ενώ υπό τη διεύθυνσή του έχει ερμηνεύσει Τζίλντα στο Φεστιβάλ Μουσικού Φλωρεντινού Μάη. Τον ίδιο ρόλο από τον Ριγκολέτο ερμήνευσε στην Ελληνική Λυρική Σκηνή (2013) και έλαβε το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει επίσης ερμηνεύσει τον ρόλο της Κονστάντσε (Η απαγωγή από το σεράι) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αηδόνι του Στραβίνσκι (υπό τον Τζ. Νοσέντα), την Ιταλίδα τραγουδίστρια (Καπρίτσιο του Ρ. Στράους, μαζί με τη Ρενέ Φλέμινγκ υπό τον Κ. Τήλεμαν), Κοντέσσα ντι Φολεβίλ (Το ταξίδι στη Ρεμς, υπό τον . Τσέντα) και Βασίλισσα της Νύχτας (μ.δ. Μαριόττι). Είναι στενή συνεργάτις του διάσημου Αυστραλού σκηνοθέτη και διευθυντή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου Μπάρρη Κόσκυ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ

Ο Δημήτρης Βεζύρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Χαιρογιώργου – Σιγάρα και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στο Παρίσι, όπου έλαβε το κρατικό δίπλωμα πιάνου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Κονσερβατόριο  «Π.Ι.Τσαϊκόφσκι» της Μόσχας με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και από το Ίδρυμα  «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», όπου και έλαβε τον τίτλο του «Doctor of Musical Arts». Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε ατομικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μονωδίας, μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρες στο Παρίσι, στη Μόσχα και στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για τη γαλλική και ρωσική ραδιοφωνία. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ και ως κορεπετίτορας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μουσικούς οργανισμούς της χώρας μας. Έχει διδάξει Ιστορία Μουσικής στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από το 2003 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου έχει αναλάβει παράλληλα ως κορεπετίτορας τις τάξεις μονωδίας, καθώς επίσης και τη μουσική προετοιμασία της Μελοδραματικής Σχολής των Ωδείων.